ابهاماتی درباب رسیدن نرخ رشد جمعیت به 0 و شش دهم درصد در سال 99

ابهاماتی درباب رسیدن نرخ رشد جمعیت به 0 و شش دهم درصد در سال 99

به گزارش پرسی بلاگ یک جمعیت شناس در واکنش به رسیدن نرخ رشد جمعیت به 0.6 درصد در سال 99 از طرف یکی از کارشناسان جمعیت،  گفت: در سایت سازمان ثبت احوال میزان فوت و تولد اعلام نشده است. اگر افرادی این عدد را اعلام می کنند باید آمار واقعی عرضه کنند و بگویند که تولد و فوت در سال 99 چه میزان بوده است تا بتوانیم آنرا محاسبه نماییم.


شهلا کاظمی پور در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه رشد جمعیت ایران از سال ۶۵ به بعد سیر کاهنده خودرا آغاز نموده است، اظهار نمود: نرخ رشد جمعیت در سال ۶۵ حدود ۳.۴ درصد و در سال ۷۵، ۱.۹۶ درصد بوده و در سال ۸۵ به ۱.۶۱ درصد، در سال ۹۰ به ۱.۲۹ درصد و در سال ۹۵ به ۱.۲۴ درصد رسیده است.


آغاز روند کاهنده سیر جمعیت از سال ۶۵

وی با تاکید بر اینکه این روند کاهنده سیر جمعیت از سال ۶۵ شروع شده است، دلیل این مساله را کاهش ولادتها عنوان نمود و اظهار داشت: در سال ۶۵ میانگین تعداد فرزندان هر مادر ۷ فرزند بود و در سال ۸۵ الی ۹۰ به ۱.۸ فرزند رسید و تا سال ۹۵ رشد جمعیت ۱.۲۴ درصد بوده است و از آن سال به بعد این سیر کاهنده ادامه دارد. این مساله ۲ دلیل دارد، دلیل اول کاهش باروری زنان است که تعداد فرزندان از ۷ به حدود ۱.۸ فرزند رسیده است و دلیل دیگر این است که تعداد زنان در معرض ازدواج نیز کاهش پیدا کرده اند.
این جمعیت شناس افزود: کاهش رشد جمعیت امر قابل انتظاری بوده است که با گذشت زمان به سبب اینکه تعداد زنان در معرض باروری کاسته می شود، میزان رشد نیز کاهش می یابد.


دلیل کاهش رشد جمعیت در سال ۹۹

بگفته کاظمی پور دلیل دیگری که در سال قبل سبب بیشتر شدن شتاب کاهش رشد جمعیت شده بحث مرگ و میر است، برای اینکه رشد جمعیت حاصل تفاضل موالید از مرگ و میر است؛ در دوره های گذشته هنگامی که موالید کم می شد مرگ و میر نیز کاهش ناچیزی پیدا می کرد، اما در سال ۹۹ نه فقط کاهش مرگ و میر را نداشتیم، بلکه به سبب بیماری کرونا حدود ۶۰ الی ۷۰ هزار مورد فوت اضافه بر ۳۷۰ هزار فوت داشتیم و این مرگ و میر نیز رشد را می کاهد و پس بنا بر این است که گفته می شود رشد جمعیت در ایران به حداقل رسیده است.


اما و اگرهای رسیدن نرخ رشد جمعیت به ۰.۶ درصد از گمانه زنی ها تا واقعیت

وی در پاسخ به سوالی درباب مطرح شدن رسیدن نرخ رشد جمعیت به ۰.۶ درصد از طرف یکی از کارشناسان جمعیت، اشاره کرد: در سایت سازمان ثبت احوال میزان فوت و تولد اعلام نشده است؛ میزان تولد و مرگ و میر در دو فصل بهار و تابستان اعلام شده اما پاییز و زمستان اعلام نشده است.
وی افزود: کسانی که این عدد را اعلام می کنند به این آمارها دسترسی دارند. از لحاظ قانونی افراد اهل فن باید به این آمارها دسترسی داشته باشند و می گویند محرمانه است؛ اگر محرمانه است پس چرا در روزنامه ها اعلام می کنند.
کاظمی پور با اعلان اینکه بعنوان جمعیت شناس این عدد (۰.۶ درصد) را قبول ندارم، اظهار نمود که اگر افرادی این عدد را اعلام می کنند باید آمار واقعی عرضه کنند و بگویند که تولد و فوت در سال ۹۹ چه میزان بوده است که ما بتوانیم آنرا محاسبه نماییم.


نرخ رشد جمعیت اگر کرونا نبود

این جمعیت شناس در ادامه در پاسخ به این پرسش که در سال ۹۸ میزان نرخ رشد جمعیت برای سال ۹۹ چقدر محاسبه شده است؟ اظهار داشت: اگر کرونا نبود میزان نرخ رشد جمعیت حدود ۰.۹ محاسبه می شود.
ایشان سپس با اعلان اینکه چهار عامل ولادت، مرگ و میر و مهاجرپذیری و مهاجرفرستی در رشد جمعیت اثرگذار می باشد که این عوامل گاهی رشد جمعیت را افزایش و گاهی می کاهد، اضافه کرد: ولادت و مهاجرپذیری در رشد جمعیت اثر مثبت دارد و مرگ و میر و مهاجر فرستی اثر منفی دارد.




منبع:

1400/01/23
10:37:20
5.0 / 5
1196
تگهای خبر: بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
پرسی بلاگ